Choď na obsah Choď na menu
 


výzva na zabránenie používania terasy

Vážení spolugarážnici,

vzhľadom na zrekonštruovaný stav strechy garáži, navrhujem zaoberať sa dvomi problémami, ktoré tiež súvisia s jej udržaním čím dlhšiu dobu v dobrom stave a s obmedzením rizika jej používania. Obidva problémy plánujem spracovať do výzvy pre obec Karlova Ves a záujemcov o podporu, spoluprácu i odporcov žiadam o vyjadrenie do 23.4.2013 na môj email: jmetenko@hotmail.com .

1.

Jednou z vecí, ktoré súvisia s odolnosťou a výdržou terasy je problém chemického narušenia izolácie. Na terase pozorujem často jednotlivcov i skupinky so psikmi, pričom ich majitelia nedbajú na skutočnosť, že moč je veľmi agresívna látka, ktorá narušuje stabilitu asfaltu. Druhým dôvodom je skutočnosť že susediaci zelený pás tesne priliehajúci k stene garáží je sústavne využívaný ako plocha na vykonávanie poteby psíkov. Už na to doplatili aj niektoré nové tuje. Ani odtok z výkalov počas dažda a v zime určite našej stavbe neprospieva.

Na základe uvedených skutočností pripravujem petíciu na obec, ktorá sa zatial tvári že ide o verejné priestranstvo a nie náš súkromný majetok. Teda aby zabezpečili ochranu nášho majetku, pričom navrhnem oplotenie bočných vstupov terasy pred voľným pohybom psov a umiestnenie tabúľ na oboch bočných vstupoch i na strednom schodisku s textom zákazu vstupu osôb v sprievode psa.

Majitelia psov z bytového domu Silvánska 5-29 môžu bez problémov využívať vchody z druhej strany.

Tiež chcem v tejto petícii požiadať správcu bytového domu Silvánska 1-29, a kvôli kontrole aj obec Karlova Ves, aby odvod vody zo stiešok nad vchodmi zabezpečil minimálne na plochu terasy, radšej úplne mimo nej, aby táto voda neprenikala priesakmi do základov a neizolovanej časti zadnej steny garáží.

2.

Druhá výzva bude smerovať k osadeniu tabuľe pri schodisku v strede terasy. Jeho sklon a stupne sú už stavebno-technickým riešením, ale aj dlhodobým stavom nebezpečné, pre chodcov so zníženou, alebo inak obmedzenou hybnosťou a mobilitou i pre deti. Preto navrhujem osadiť na oboch stranách stredového schodiska upozornenie pre tieto kategórie osôb, že vstup na toto schodisko je na ich vlastné riziko z uvedených dôvodov a že môžu použiť nástupné priestory na oboch stranách terasy.

 

vyjadrenia posielajte čím skôr na   jmetenko@hotmail.com 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.